Kunafa rullar med gräddefyllning – Al Badr Kunafa AB

Kunafa rullar med gräddefyllning

Ingredienser:

  • 400g kunafa-deg
  • 200g flytande smör
  • Sirap
  • Hackade pistaschnötter för dekoration

Ingredienser till gräddfyllningen:

  • 380g mjölk
  • 1 matsked majsstärkelse
  • 2 matskedar strösocker
  • 1 liten matsked vaniljextrakt

Tillagning:

Gräddfyllning:

  1. Häll mjölken i en kastrull och värm den över en lagom stark låga.
  2. Tillsätt socker, majsstärkelse och vaniljextrakt och rör om tills blandningen börjar koka.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.

Förberedelse av kunafa:

  1. Smörj botten av en stor plåt och placera kunafa-trådarna på botten.
  2. Pensla degstrådarna med flytande smör.
  3. Ta en del av degstrådarna, ungefär 20 cm långa och 5 cm breda, och lägg en matsked av grädden i änden.
  4. Rulla ihop stråden till en rulle. Upprepa processen med resten av degen.
  5. Smörj botten av en ugnplåt och placera alla kunafa-rullar bredvid varandra, pressade tätt ihop i plåten.
  6. Grilla dem i ugnen vid 180°C tills de får en gyllene färg.
  7. Tillsätt kall sirap omedelbart på rullarna när de tas ut ur ugnen och låt dem svalna.
  8. Dekorera med hackade pistaschnötter på toppen för ett vackert utseende.
Observera: Du kan även använda andra typer av sötningsmedel efter eget önskemål.
Kunafa rullar med gräddefyllning

Taggar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto